Gezond ouder worden en een lang leven verschillen van elkaar.

Van degenen onder ons die uiteindelijk een lang leven leiden, lijkt ten minste een derde de eigenschap van onze voorouders te hebben geërfd. Tot op zekere hoogte is er natuurlijk een overlap in de twee die voortkomt uit levensstijlkeuzes die vroeg in het leven zijn gemaakt en worden gehandhaafd, zoals kiezen voor een grotendeels plantaardig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Daarom bekijken we het hier.

Elke situatie waarmee we worden geconfronteerd, bestaat echter uit wat we moeten accepteren, wat we kunnen beheersen en wat we kunnen beïnvloeden. Het is niet anders als het gaat om gezondheid en levensduur. Genen zijn een van de dingen die we moeten accepteren. Maar wat we eten en hoe actief we zijn, zijn dingen die we beheersen. Deze beïnvloeden op hun beurt onze algehele gezondheid, energieniveaus, cognitieve gezondheid en kwaliteit van leven naarmate we ouder worden en spelen zelfs een rol op genetisch niveau als het tourdieet specifieke genen activeert of in slaap brengt

Waar te beginnen

Als dit alles nieuw voor je is, is de voor de hand liggende vraag hoe je zelfs moet beginnen. Het voor de hand liggende antwoord dat hier echt werkt, is langzaam en vordert stapsgewijs. Dit geldt ongeacht of het gaat om lichaamsbeweging of dieet en, idealiter, zou je naar beide moeten kijken.

Leeftijd is geen belemmering en je kunt op elk moment beginnen en je moet dan consistent zijn.

Het is belangrijk om een ​​duurzame, dagelijkse fitnessroutine te creëren en je daaraan te houden.

1 Doe elke dag iets kleins.

2 Doe elke maand iets speciaals.

3 Zorg voor een duurzame vooruitgang.

4 Maak uzelf verantwoordelijk.

5 Word een motivator voor anderen.

6 Vraag dogma.

7 Wees positief.

8 Veronachtzaam de geest niet.

9 Adem te allen tijde correct.

10 Verwaarloos kracht niet.