We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, dus waarom zijn we niet allemaal al superfit?

Omdat niemand zijn enthousiasme voor beweging voor altijd kan behouden. Niemand. Zelfs de besten van ons die erin slagen om door het leven te gaan en relatief fit te blijven, hebben onze dieptepunten, breekpunten en de punten waarop we het gevoel hebben dat de hele wereld kan branden voor alles wat ons kan schelen.

We hebben allemaal deze dagen.

En dit is waar het gebeurt – we verliezen onze motivatie. Een lage dag of een week is volkomen normaal en misschien zelfs gezond. Het probleem met onze lage dagen is dat we ons goed voelen als we ons verstoppen onder onze mentale (of feitelijke) deken.

Verminder de hoeveelheid pijn

Wanneer we voelen dat onze motivatie wegglijdt en we elke wens om te oefenen verliezen, moeten we de hoeveelheid pijn die wordt veroorzaakt verminderen – zelfs volledig verwijderen. Op het moment dat we voldoende negatieve associaties verzamelen met lichaamsbeweging, begint ons zelfbehoud en onze hersenen proberen ons weg te houden van verder ongemak. Het is niet meer dan normaal om pijn te vermijden, vooral als het gemakkelijk kan worden vermeden. De manier waarop ons brein het niet meer ziet bewegen, betekent geen pijn meer.

Combineer lichaamsbeweging met dingen die je leuk vindt

Daarom luisteren zo velen van ons naar muziek wanneer we oefenen. We voelen ons goed als we naar muziek luisteren die we leuk vinden en het helpt ons tijdens onze trainingssessie door moeilijke plekken heen te komen. Het kan soms helpen om onze gedachten volledig van de pijn af te houden.

Trainen met anderen, mensen wiens gezelschap we leuk vinden, heeft een soortgelijk effect. We kunnen samenwerken met vrienden of familie of een groep mensen met dezelfde interesses en samen sporten. Zo richten we ons op het sociale aspect van training en niet op de strijd.

Gebruik een instant beloningssysteem

Het kost tijd om resultaten in de spiegel te zien.

Gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging blijven gedurende het hele leven tamelijk onopgemerkt – we hebben de neiging op te merken wanneer er dingen misgaan met ons lichaam, maar we besteden er zelden aandacht aan als we ons goed voelen. Er is dus geen onmiddellijke beloning voor lichaamsbeweging, tenzij we er kunstmatig iets aan toevoegen.

We kunnen badges maken of onszelf stickers toewijzen voor het voltooien van trainingen.

Het schrappen van dagen in een kalender kan ook ongelooflijk bevredigend zijn als we onze voortgang kunnen meten. We kunnen een pot krijgen en er een marmer aan toevoegen voor elke training die is voltooid met een doel om het tegen het einde van het jaar te vullen. We moeten een beloningssysteem creƫren dat voor ons werkt, dat is direct, iets dat we krijgen na het voltooien van onze trainingen om de pijn te compenseren.

Inenting om te oefenen

De meesten van ons hebben al negatieve associaties met lichaamsbeweging. We zouden geen motiverende artikelen nodig hebben als we dat niet hadden gedaan. Dus op het moment dat we zelfs maar beginnen te denken aan het trainen, beginnen alle negatieve emoties naar boven te komen, alle slechte herinneringen aan pijn en pijn komen terug en uiteindelijk slaan we een training over omdat we het vandaag gewoon niet kunnen , of ooit nog.

Wanneer de negatieve associaties al zijn gevormd, wordt het echt moeilijk om beweging te zien als iets anders dan een pijnlijke, nauwelijks tolereerbare ervaring.

De weegschaal kantelen

Het maakt echt niet uit hoe hard we trainen als we het zelden doen. Consistentie is de enige manier om blijvende, permanente resultaten te krijgen in hoe we eruit zien en voelen. Helaas is het vaak een stuk moeilijker om de emotionele kracht te vinden om elke dag weer te gaan sporten.