Alles begint met een reden en fitness is geen uitzondering op de regel.

Tenzij je echt een goede reden hebt om te beginnen, kun je niet toegewijd blijven en je resoluties niet uitvoeren. Het goede nieuws is dat het meeste mentaal is, wat betekent dat je daadwerkelijk een actieplan kunt opstellen dat alle obstakels tussen jou en je fitnessdoelen zal verwijderen:

1. Begin klein.

Wat je echt nodig hebt, is je gewoonten veranderen, en hoe je je voelt en eruitziet, zal vanzelf veranderen. Het moment waarop je je concentreert op de actie en niet op het eindresultaat, is wanneer je echt transformeert, van binnen en van buiten.

2. Zoek de juiste activiteit voor jezelf.

Als je jezelf dwingt om iets te doen waar je absoluut een hekel aan hebt, zal je toewijding, hoe sterk ook om te beginnen, snel afnemen. Je moet proberen het juiste voor jezelf te vinden, een activiteit waar je van houdt of die je kunt leren lief te hebben.

3. Kies een redelijk eetplan.

Het enige wat je nodig hebt is een gids, iets dat je gemakkelijk kunt volgen zonder een lijst met verboden voedsel en speciale instructies te controleren elke keer dat je wilt eten. Het tellen van calorieën zal je alleen maar stress bezorgen en je een ellendig gevoel geven elke keer dat je iets eetbaars bijt. Wat je wilt, is iets dat je je hele leven kunt volhouden, niet slechts een maand of twee

4. Winkel van tevoren, winkel slim.

Wat u eet, is net zo belangrijk als wat u oefent. De meesten van ons weten hoe gemakkelijk het is om van de baan te raken als je honger krijgt na een training en je denkt: nou ik verdien een traktatie omdat ik ervoor heb gewerkt. Helaas overschatten we meestal hoeveel we werken en trakteren we onszelf een beetje te veel op het volledig annuleren van al ons harde werk.

5. Ga langzaam.

Hoe langzamer je gaat, hoe verder je komt op je fitnessreis. Snelle resultaten zijn misschien erg verleidelijk, maar elke snelkoppeling heeft een prijs die u niet bereid bent te betalen. Hoe sneller je lichaam verandert, of het nu gaat om gewichtsverlies of spieraanwinst, des te meer een schok het is voor je systeem.

6. Krijg een gedetailleerd plan.

Het moet zo duidelijk en gedetailleerd zijn als menselijk mogelijk is. Het zal moeilijk genoeg zijn om je aan een routine te houden als je niet gewend bent aan lichaamsbeweging en dieetbeperkingen, dus je moet het niet moeilijker maken door je af en toe af te vragen wat de toekomst biedt.

7. Doe het 30 dagen.

Dat is ongeveer hoe lang het duurt om een ​​gewoonte op te bouwen – ongeveer een maand. En als je je zo lang aan iets kunt houden, is de kans groot dat je in een routine belandt om op natuurlijke wijze betere keuzes te maken zonder er later over na te denken