De hersenen bevinden zich in het lichaam.

De twee zijn verbonden via het centrale zenuwstelsel en delen een complex neurobiochemisch berichtensysteem waarmee de een de ander kan beïnvloeden. Om het lichaam alles te laten doen, moeten de hersenen het eerst in zijn mentale berekeningen modelleren. Dit is de reden waarom oefeningen met complexe motorneuronbewegingen de gezondheid van de hersenen verbeteren en ons zelfs slimmer maken.

Omdat de hersenen zeer complexe circuits in een erg krappe ruimte hebben, hebben ze geen overbodige neurale circuits die kunnen worden gebruikt wanneer iemand erover denkt iets te doen in plaats van het daadwerkelijk te doen.

Je bent wat je denkt

Motorische beelden gebruiken de hersenen om fysieke bewegingen in de echte wereld te modelleren. Om dit te doen, moet het gebruikmaken van neurale paden die het lichaam daadwerkelijk in de echte wereld bewegen. Herhaaldelijk nadenken (d.w.z. herhaalde beelden van specifieke acties die mentaal worden uitgevoerd) activeert en versterkt deze neurale verbindingen en dit leidt tot een verbetering van vrijwillige activering

Leeftijd is een mentaliteit

Leeftijd is dan een synthese van de algehele gezondheid op zowel fysiek als mentaal niveau. De algehele gezondheid wordt bepaald door onze niveaus van fysieke en mentale activiteit en onze bereidheid om deel te nemen aan die activiteit wordt bepaald door onze houding of mentaliteit. De mentaliteit wordt op zijn beurt gestuurd door een complexe interactie tussen wat ons lichaam ervaart, ons brein kan denken en het microbioom in onze darmen kan communiceren.

Opstaan ​​en dingen doen, actief zijn en fysiek worden is niet iets dat we kunnen vermijden als we niet jonger zouden blijven, gezond zouden zijn en ons goed zouden voelen.

De geest en het lichaam zijn één.

Fit, sterk en gezond zijn is een baan van binnen en van buiten. Het brein is onze constante partner in een fitnessreis die alleen maar beter en misschien gemakkelijker wordt naarmate we er meer van onszelf in onderdompelen.