De kleine studie die we u vandaag leren, heeft ons aan het denken gezet.

Dit is een zolderappartement met één ruimte, dat wat leven mist, en normaal is omdat het te koop is, wat betekent dat er niemand in woont (tenminste op het moment dat het ze hebben de foto’s gemaakt). Toch leek het ons dat het iets speciaals heeft, het heeft een Scandinavische ziel.

We dachten dat het een tegengif voor thuis zou kunnen zijn, een tegengif tegen de invasie van stimuli waarin we dagelijks onder water leven. Ben je gestopt om erover na te denken? Hoeveel verschillende berichten ontvangen we sinds we de huisdeur hebben verlaten en totdat we terugkeren? Zeker honderden, waarschijnlijk duizenden …

Ons huis moet tenslotte een ruimte zijn waarin we ons op ons gemak voelen en dit lijkt ons een ruimte die ons uitnodigt om te verbreken. Minimalistisch maar charmant, stijlvol maar zonder overdaad. Een toevluchtsoord voor de geest. Een zachte therapie om uw intimiteit in een langzamer tempo te beleven.

Modulaire String-plank in de woonkamer

Bij deze gelegenheid is een van de fundamentele stukken van het huis de modulaire String-kolom in de woonkamer in het wit, met drie planken en opslagruimte.

Een huis in zwart en wit

De ruimte valt op door de contrasten tussen wit en zwart, met accenten in neutrale grijstinten en wat kleurdetails in blauw of donkergroen, met weinig glans. Zoals typisch in Scandinavische omgevingen, nemen hout, gezellige stoffen en natuurlijke planten ook een belangrijk gewicht in dit kleine maar gezellige studio-toevluchtsoord waar trouwens geen televisie is, wie heeft het nodig?