Verlichting is de sleutel in elk interieurontwerpproject, dankzij de verlichting van een kamer en de manier waarop verschillende soorten licht worden geplaatst, kunnen we verschillende instellingen voor dezelfde ruimte realiseren.

Er zijn veel manieren om een ​​interieurontwerp door middel van licht te bewerken.

Om te beginnen moeten we rekening houden met de temperatuur van de lamp die we gaan gebruiken. Dit kan warm (geler) of koud (witter) zijn. Aan de andere kant kunnen de intensiteiten variëren tussen sterker of verzwakt. De focus kan direct of indirect zijn met het gebruik van diffusers, verspreiders of lichtkanalen, etc.

De aspecten waarmee we kunnen spelen zijn oneindig.

Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we afhankelijk van het oppervlak waar we onze verlichting willen plaatsen verschillende opties vinden: tafellampen, staande lampen, plafondverlichting, ophanging, schansen, slingers. Een ander belangrijk punt is de richting van het licht, wat elke lamp verlicht, de meest voorkomende zijn plafondlampen die de neiging hebben om de vloer te verlichten, een heel eenvoudige truc om toe te passen is het gebruik van lichtpunten die naar de muren.

Elk lichtpunt wordt onafhankelijk bedacht om een ​​unieke algemene setting voor de ruimte te bereiken.

Het belangrijkste doel is dat het zich aanpast aan zijn functies en praktisch en comfortabel is. Met voldoende verlichting is het mogelijk om die nuances te benadrukken die bij ons passen voor ons interieurontwerp, bijvoorbeeld de texturen van de materialen of zelfs het gevoel van ruimtelijkheid in een kleine kamer vergroten. Om deze reden kies je, afhankelijk van het gebruik van elke ruimte en de functie die je het wilt geven, de ene of de andere verlichting, hoewel alles iets heel persoonlijks is.