Een goede huidverzorging na de zon is de sleutel om af en toe een gezonde en fantastische huid te behouden!

Zon is echt niet zo huidvriendelijk. Een onjuiste blootstelling, vooral in de slechtste uren van de dag, verhoogt het risico op huidbeschadiging en versnelt de tekenen van tijd op uw huid.

Bewaar die stralende gouden huid voor altijd!

Wat te doen direct na het zonnen

Geniet van een koude douche (oké, doe het lauw)

Romeinen kenden de voordelen van een koude douche zozeer dat ze het meenamen in hun wellnessrituelen in de spa. Naast het verbeteren van de bloedcirculatie, vetverbranding en het geven van een revitaliserend gevoel, draagt ​​een straal koud water ook bij aan de verkwikkende huid door de poriën te sluiten en de elasticiteit te verbeteren.

Heet water droogt de huid uit, wat niet ideaal is na het zonnen.

Hydrateer

Ons lichaam heeft hydratatie van binnen en van buiten nodig. Voor de binnenkant weet je wat je moet doen, voor de buitenwereld breng je direct na het douchen een voedende olie aan op de natte huid. De olie wordt op zijn best verdeeld en opgenomen, waardoor uw huid zijdezacht en zacht wordt.

Geen roodheidspleisters

Het kost wat tijd om het op te merken, maar sommige lichaamsdelen lijden vooral na een dag onder de zon. De beste remedie is eenvoudig en natuurlijk en we kennen het allemaal: Aloë Vera-gel of -crème. Voor verdere verlichting kunnen we maxi-pads-patches aanbrengen op neus, voorhoofd of wangen om het risico op “geschilde huid” te beperken.

Wat te doen als je terugkomt van de feestdagen

Maak je geen zorgen, om lang bruin te blijven is het voldoende om eenvoudige maar gezonde gewoonten aan te nemen.

Het geheim zit in het water

Hydratatie begint van binnenuit en is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Drink veel en houd een vochtinbrengende crème bij de hand. Houd er ook rekening mee dat airconditioning en verwarming je huid uitdrogen.

Vermijd lange en hete baden, douche met koud water, wat goed is voor de huid en ook voor het haar.

Vul vitamines aan!

Sommige voedingsmiddelen helpen bij het bereiken en behouden van bruin worden: seizoensfruit zoals meloen en perziken, sla, radicchio, tomaten, pompoen en paprika’s, zorgen voor een eerlijke toevoer van vitamines en voedingsstoffen, uitstekend voor gezondheid en welzijn.

Ieder zijn eigen DE BESTE TAN

Wat een inspanning om gezichtskleur te krijgen en te behouden. De juiste huidverzorging is altijd de beste oplossing! Verwijder make-up en reinig elke avond, breng ‘s ochtends een kalmerende tonic en een moisturizer met zonnebrandcrème aan en’ s avonds een voedend serum.